söndag 6 december 2009

Snart har 2.000 Torslandabor har skrivit på för egen kommun!

Av Johan Grundén
johan.grunden@torslandasframtid.se


Namninsamlingen är nu inne på sin tredje vecka och engagemanget ökar hela tiden. Vem blir den 2.000:e att skriva på?!

2000 skulle motsvara ca 800.000 om man slog ut insamlingen på hela landet.

Det är riktigt roligt att känna att stödet är så starkt. Vi har nu stått både vid Amhult och på Torslanda Torg och intresset är stort. Givetvis är det fantastiskt att så många skriver på direkt och ibland blir det t o m lite kö. Några tar med sig några extra blad för att dela ut i grannskapet och det uppskattar vi enormt.

Minst lika viktigt är att svara på frågor från er som inte satt sig in i frågan. Många skriver på efter en liten stund och några vill fundera lite till. Alla som har frågor är självklart välkomna, antingen när vi står ute eller på hemsidan www.torslandasframtid.se. Vi lägger ut frågorna vi får med svar allteftersom vi får dem.

Bekymmersamt är att några tror att kommunfrågan är ”begravd” och många på Gustav Adolfs torg hade nog hoppats att det skulle vara så, men inget kan vara mer fel. Under veckan beslutar exempelvis Kammarkollegiet om vem som kommer att slutföra utredningen och det gör de knappast med en ”död” fråga.

- Betyder namnunderskrifterna något?

Vi vet att vi nu har en regering, som lyssnar mer på oss torslandabor än den förra. När Mats Odell besökte Torslanda tidigare i höstas frågade han om hur starkt stödet är för egen kommun. För honom är detta avgörande. Varje röst betyder något. Din röst gör skillnad för att avgöra frågan och din röst kommer att göra skillnad i Torslanda kommun. Tack för allas stöd!

En sak som jag försökt säga till alla som skriver på är; Ta upp frågan med grannar och vänner!

Spara infobladet så kan ni ge det om någon frågar och diskutera frågan när den dyker upp.

Ingen kan ju ha svar på alla frågor, men då går det bra att ställa dem till fraga.natverket@torslandasframtid.se. Vi svarar så fort vi kan.

En fråga som jag fått några gånger (och inte kan svara på) är varför GP inte har tagit upp att frågan utreds vidare. Vi vet inte och kan bara beklaga att de inte har bättre koll än så. Just nu verkar Torslanda Tidningen (http://www.tidningen.se/) och Västekot ha bäst koll, läs gärna Västekots reportage http://www.sr.se/cgi-bin/goteborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3262596).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar